0529 45 28 10

Ontwikkelen

Inbreiden is het nieuwe uitbreiden. Het (her)ontwikkelen van bestaande bouw in stadscentra, bedrijventerreinen of woonwijken wordt steeds vaker verkozen boven nieuwbouw. OCB Bouw b.v. is  gespecialiseerd in totaaloplossingen voor deze duurzame manier van ontwikkelen. 

Wij kijken daarbij niet alleen naar het bouwtechnische aspect, maar vooral naar wat nodig en nuttig is voor het ontwikkelen van leefbare woon- en werkomgeving. Door onze kennis en ervaring komen wij vaak tot verrassende oplossingen die een meerwaarde hebben voor de toekomst. 

Ontwikkelen in opdracht of eigenaarschap

Wij ontwikkelen zowel in opdracht als in eigenaarschap. Of het nu gaat om starterswoningen, woonconcepten voor senioren in combinatie met zorg of combinaties van wonen en werken of recreëren, wij beschikken over een meer dan ruime kennis en ervaring op het gebied van ontwikkeling, bouw en exploitatie van vastgoed. Tijdens de voorbereidings- en bouwfase werken we maar mogelijk nauw samen met onze toekomstige gebruikers en huurders zodat zij naar volle tevredenheid kunnen wonen en werken in hun nieuwe of vernieuwde omgeving.

Desgewenst worden ook de voor het project benodigde infrastructuur en omgevingsinrichting eveneens onder onze verantwoordelijkheid voorbereid en uitgevoerd.

Nieuw: Cluster 2 Haven Oost in voorbereiding

Alle 9 appartementen in Ommer Dok alsook de 8 grondgebonden woningen van Cluster 1 zijn inmiddels verkocht. Nu de verkoop van deze eerste woningen in Haven Oost succesvol is afgerond, is het tijd om te beginnen aan de ontwikkeling van Cluster 2. Dit mooie nieuwe wijkje in het centrum van Ommen krijgt dan ook steeds meer vorm. Op dit moment wordt er achter de schermen hard gewerkt aan de voorbereiding van het nieuwe plan. We kunnen al wel een klein tipje van de sluier lichten. Zo zal het gevarieerde aanbod in Cluster 2 aantrekkelijk zijn voor jong en oud en in twee fases gerealiseerd worden. Naar verwachting vindt de start verkoop van de eerste woningen in het najaar van 2023 plaats. Deze fase omvat 15 grondgebonden woningen. De start verkoop van nog eens 5 starterswoningen staat gepland voor het voorjaar van 2024.

Wil jij graag wonen in deze stoere wijk?
Meld je nu aan via de website havenoostommen.nl om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen.


BOEGHAVEN

Een beauty aan het Wolderwijd
Wonen aan het water is voor velen een droom. Voor de toekomstige bewoners van de 17 appartementen in Boeghaven wordt dit over niet al te lange tijd werkelijkheid. VOF Ontwikkeling Havenkwartier (een samen werking tussen Slokker Vastgoed en OCB Bouw) realiseert dit sfeervolle buurtje dat zal bestaan uit tweekappers, rijwoningen en appartementen rondom een sfeervol binnenhaventje. Boeghaven wordt daarmee het eerste plan van het nieuwe Havenkwartier in Zeewolde.

De eerste fase nadert haar voltooiing en binnenkort start de bouw van de appartementen. Gijs Olde Kalter van Slokker Vastgoed en Klaas Jan Boessenkool van OCB Bouw brengen met plezier een bezoek aan de bouwlocatie om de vorderingen te bekijken. Af en toe lopen ze een toekomstige bewoner tegen het lijf die maar wat graag – en op veilige afstand – naar zijn nieuwe woonstek komt kijken en alvast wat foto’s maakt.

Wonen èn watersport 2.0
‘Het allerleukste is toch wel dat de toekomstige bewoners zo’n fantastisch uitzicht krijgen op het Wolderwijd’, aldus Gijs. En Klaas Jan vult aan: ‘Dat niet alleen. Een aantal appartementen krijgt zelfs een eigen ligplaats grenzend aan de tuin. Wat wil een mens nog meer?’ ‘Inderdaad wordt dit wonen en watersport in optima forma!’ aldus Paul van Ferneij, de makelaar, die zich inmiddels bij de ander twee heren heeft gevoegd.

Net een Zuiderzeestadje
De appartementen kenmerken zich door veel variatie in plattegronden, veel licht door de grote ramen en de fijne terrassen met direct zicht op het water. Kenmerkend is het ‘torentje’ dat in de oksel van het gebouw komt. Door je oogharen doet het denken aan een kerktorentje bij het binnenvaren van een Zuiderzeestadje zoals Blokzijl.

Nu alle appartementen zijn verkocht, kunnen de bouwwerkzaamheden beginnen. De bewoners kunnen niet wachten!

In samenwerking met met Slokker Vastgoed.

Meer weten?

Kijk op www.boeghaven.nl


 

Wilt u meer informatie?

Neem dan contact met ons op.

Neem contact op