Dirk Jan Pieters

‘Als je elkaar open tegemoet treedt, is het goed samenwerken’

“Ieder bedrijf heeft zo zijn eigen cultuur. Het mooie aan de OCB is de platte structuur. Niemand voelt zich meer dan een ander. Als de sfeer goed is, heb je ook meer over voor de zaak en voor elkaar.  Wanneer een collega iets even niet weet, spring je bij, zo breng je samen ieder project tot een goed einde. Met externe partijen proberen we ook op die manier om te gaan. Wanneer je elkaar open tegemoet treedt, is het prettig om samen te werken.”

Dirk Jan Pieters kwam direct na het behalen van zijn diploma’s bij de OCB. Van huis uit is hij timmerman, maar vanwege zijn gezondheid moest hij zich om laten scholen tot calculator/werkvoorbereider. “Toen ik net van school kwam, besloot ik om eerst een paar jaar in de bouw te gaan werken en ondertussen ’s avonds door te leren tot waar ik nu ben. Het was voor mij dus niet heel schokkend dat ik de bouwplaats al zo snel voor het kantoor moest verwisselen, al had ik dat wel graag wat later gedaan. Ik ben wel heel blij dat ik toch nog 5 jaar op de bouw heb gelopen, want ik merk dat ik binnen mijn huidige werkzaamheden veel voordeel heb van die ervaring.”

Dirk Jan heeft een afwisselende functie. “Iedere dag is anders. De ene keer maak ik een calculatie of maak ik een bouwkundige tekening voor een bouwaanvraag, dan ben ik bezig met de werkvoorbereiding of doe ik de inkoop van materialen. Daarnaast heb ik veel contact met de klanten.

Hij is getrouwd en vader van twee dochters. “Omdat timmeren nog altijd mijn passie is, ben ik veel bezig met klussen in en rondom het huis. En als ik dan nog tijd overheb, kun je me vinden op de squashbaan.” 

E-mail : dj.pieters@ocb-bouw.nl

Projecten

Nieuwbouw Autobedrijf Dunnewind te Ommen

Opdrachtgever : Autobedrijf Dunnewind Architect : Henk Jagtenberg b.v. Plaatsnaam : Ommen

Nieuwbouw ATC te Ommen

Opdrachtgever : Stichting ATC Architect : Vellinga Menkveld Plaatsnaam : Ommen

Vrijstaande woning te Nieuwleusen

Opdrachtgever : fam. J.W.H. Stollmeyer Architect : dhr. E. Timmerman Plaatsnaam : Nieuwleusen
1/2/3/4/5/6/7/8/9/10

Welkom op de site van OCB Bouw BV

OCB is 1 januari 1963 opgericht in Mariënberg . OCB is gestart met ca. 10 medewerkers en heeft inmiddels 25 medewerkers in vaste dienst en gemiddeld 5 á 6 leerlingen in opleiding. OCB is ISO 9001 en VCA** gecertificeerd. Tevens is OCB erkend leerbedrijf.

OCB Bouw b.v.
Strangeweg 14
7731 GW Ommen

Telefoon 0529 45 28 10
Fax 0529 45 20 62
Email info@ocb-bouw.nl