Lauwrenz Niens

Het mooie aan dit vak is dat je iets maakt wat blijvend is’

Met een zilveren plak van het NK Timmeren op zak, weet Lauwrenz Niens alles van houtsoorten, verbindingen en bouwtekeningen. Als vaste werkplaatstimmerman is hij verantwoordelijk voor de prefab productie van onder andere kozijnen, gevels, dakkapellen en kasten. Daarnaast begeleidt hij de leerlingen van de leerling bouwplaats.

“Samen met de werkplaatschef run ik de werkplaats. Het is mooi en afwisselend werk. Ik ben timmerman, maar wanneer dat zo uitkomt, doe ik laswerk. Daarnaast ben ik leermeester timmerman en begeleidt ik de leerlingen van de bouwopleiding. Samenwerken is voor hem een belangrijk punt. ”In de werkplaats hebben wij te maken met alle medewerkers van het bedrijf. Wij krijgen een tekening van kantoor en gaan er vervolgens mee aan de slag. Dat vergt veel overleg met collega’s en klanten.

Lauwrenz werkt al sinds zijn zestiende bij de OCB en als een van de weinigen parttime. “Mijn vrouw heeft een baan waarbij ze minimaal drie dagen moet werken. Sinds de geboorte van onze dochter werk ik 32 uur en ben ik één dag in de week huisman. In mijn vak zie je dat niet vaak, maar bij de OCB kan dat. Hier zijn ze niet alleen modern in veiligheid en kwaliteitsnormen, maar ook met sociale zekerheden. De vind ik een pluspunt.”

Timmeren is niet alleen zijn werk, maar ook zijn hobby. “In mijn vrije tijd ben ik ook altijd aan het klussen in en rond ons huis en bij de Carnavalsvereniging. Ieder jaar bouwen we met ons allen een wagen, waarin we allerlei technische snufjes verwerken.”

Projecten

Nieuwbouw Autobedrijf Dunnewind te Ommen

Opdrachtgever : Autobedrijf Dunnewind Architect : Henk Jagtenberg b.v. Plaatsnaam : Ommen

Nieuwbouw ATC te Ommen

Opdrachtgever : Stichting ATC Architect : Vellinga Menkveld Plaatsnaam : Ommen

Vrijstaande woning te Nieuwleusen

Opdrachtgever : fam. J.W.H. Stollmeyer Architect : dhr. E. Timmerman Plaatsnaam : Nieuwleusen
1/2/3/4/5/6/7/8/9/10

Welkom op de site van OCB Bouw BV

OCB is 1 januari 1963 opgericht in Mariënberg . OCB is gestart met ca. 10 medewerkers en heeft inmiddels 25 medewerkers in vaste dienst en gemiddeld 5 á 6 leerlingen in opleiding. OCB is ISO 9001 en VCA** gecertificeerd. Tevens is OCB erkend leerbedrijf.

OCB Bouw b.v.
Strangeweg 14
7731 GW Ommen

Telefoon 0529 45 28 10
Fax 0529 45 20 62
Email info@ocb-bouw.nl