Harald Kosters

‘Wat doen we hier eigenlijk niet, zeg ik altijd. Je kunt het zo gek niet bedenken, of wij maken het’

Als calculator/werkvoorbereider is Harald Kosters vanaf het begin tot aan de oplevering betrokken bij een project. Dat is het mooie van zijn werk, vindt hij. “Het mooie van een platte organisatie als de OCB is dat je veel verantwoordelijkheid krijgt. We streven naar één aanspreekpunt per klant, dat is prettig voor de klant, maar ook voor onszelf, want je voelt je heel betrokken. Wanneer iemand een huis wil laten bouwen en hier langskomt, en ik doe het voorgesprek, dan maak ik ook de tekening, de calculatie, de werkvoorbereiding en doe ik de bouwbegeleiding. Ik zit ook samen met de directeur in het voortraject van een aantal grote projecten. Dat is weer een hele andere tak van het bedrijf, maar ook erg interessant.”

Het eerste wat Harald opviel toen hij in 1999 op sollicitatiegesprek kwam, was de gemoedelijke sfeer. “Die hangt hier nog steeds. Of je nu te maken hebt met de jongens op de bouw of met de directeur, je spreekt iedereen op dezelfde manier aan. De OCB is van oorsprong een coöperatieve bouwonderneming en dat ‘wij-gevoel’ zit er nog altijd in.  We doen het samen en dat vind ik het mooie van dit bedrijf.”

Harald is getrouwd en vader van drie zonen. Naast het op en neer rijden tussen zwemlessen en voetbal, is hij graag creatief bezig. “Ik vind het leuk om huizen te schetsen en te tekenen. Gewoon voor de lol. De ideeën die ik thuis bedenk, komen me later vaak weer van pas in mijn werk. Ik zit ook al jaren in de ontwerpgroep van één van de feestwagens voor het jaarlijkse bloemencorso in st. Jansklooster. Het corso wordt altijd gehouden op de derde vrijdag in augustus, maar we beginnen al te ontwerpen in oktober. Eigenlijk ben ik daar het hele jaar druk mee.”

E-mail : h.kosters@ocb-bouw.nl

Projecten

Nieuwbouw Autobedrijf Dunnewind te Ommen

Opdrachtgever : Autobedrijf Dunnewind Architect : Henk Jagtenberg b.v. Plaatsnaam : Ommen

Nieuwbouw ATC te Ommen

Opdrachtgever : Stichting ATC Architect : Vellinga Menkveld Plaatsnaam : Ommen

Vrijstaande woning te Nieuwleusen

Opdrachtgever : fam. J.W.H. Stollmeyer Architect : dhr. E. Timmerman Plaatsnaam : Nieuwleusen
1/2/3/4/5/6/7/8/9/10

Welkom op de site van OCB Bouw BV

OCB is 1 januari 1963 opgericht in Mariënberg . OCB is gestart met ca. 10 medewerkers en heeft inmiddels 25 medewerkers in vaste dienst en gemiddeld 5 á 6 leerlingen in opleiding. OCB is ISO 9001 en VCA** gecertificeerd. Tevens is OCB erkend leerbedrijf.

OCB Bouw b.v.
Strangeweg 14
7731 GW Ommen

Telefoon 0529 45 28 10
Fax 0529 45 20 62
Email info@ocb-bouw.nl