Gerrit Voort‘Ik probeer mensen binnen het bouwproces zo goed mogelijk te begeleiden’ 

Het mooie van metselen is dat je binnen een paar uur een muur hebt staan, vindt Gerrit Voort. Dat is de reden dat hij ooit koos voor het metselaars vak. Inmiddels opgeklommen tot uitvoerder, hanteert hij de troffel niet meer, maar het werken in de bouw bevalt hem nog altijd uitstekend.

“Op mijn 22e ben ik als metselaar bij de OCB begonnen. De OCB is een leerbedrijf. Dat betekent dat leerlingen van de bouwopleiding HACO hier stage lopen om het vak in de praktijk te leren. Omdat we steeds meer stagiaires kregen, ben ik leermeester geworden. Een tijdlang heb ik die jongens begeleid. Dat deed ik met plezier, tot ze op een gegeven moment een uitvoerder nodig hadden, en vroegen of dat niet wat voor mij was”, vertelt Gerrit. “Dat sprak me wel aan, dus ben ik weer naar school gegaan om de uitvoerderspapieren te halen. Ik heb er nooit spijt van gehad, want het is werk wat me goed ligt. Ik begeleid voornamelijk de kleinere verbouwingen en heb dan veel contact met de bewoners of met de woningstichting. Mijn specialiteit zijn herstelwerkzaamheden van water- en brandschade. Daarnaast doe ik de verhuur van het onroerend goed en ben ik voor de huurders het aanspreekpunt.”

Het mooiste aan het werken in de bouw, is het omgaan met mensen vindt Gerrit. “In een bouwsituatie zijn mensen vaak wat stressgevoelig. Ik probeer tijdens dat proces zo goed mogelijk te begeleiden en ben daarom in zeven dagen per week bereikbaar. Dat wordt echt gewaardeerd door onze klanten.” Volgens Gerrit is het bouwvakkeren van tegenwoordig niet te vergelijken met hoe het vroeger ging. “Toen was het allemaal wat gemoedelijker. We overlegden het werk bij wijze van spreken achter op een sigarendoosje en dan gingen we aan de slag. Nu wordt alles van tevoren vastgelegd op papier en in contracten. Hoewel er ook binnen de bouwsector steeds meer gebruik wordt gemaakt van de mail, vind ik persoonlijk contact nog steeds heel belangrijk. Dus mail ik niet zo snel, maar pak ik eerder de telefoon of ga ik even langs bij degene met wie ik wat moet regelen.”

Gerrit werkt al ruim 36 jaar bij de OCB en heeft het nog steeds naar zijn zin. “In het bedrijf hangt een open sfeer en de lijnen zijn kort. We kunnen alles tegen elkaar zeggen, ook tegen de directie. Dat werkt prettig”, vindt hij. In zijn vrije tijd is hij druk met zijn kleinkinderen, kerkenwerk en het bestuur van de HACO. “Ook buiten werktijd deed ik altijd iets nuttigs. Daar heb ik kortgeleden verandering in gebracht. Omdat het me leuk lijkt om ook eens iets puur voor de aardigheid te doen, ben ik sinds kort lid van de Bargzangers en dat vind ik heel leuk.”

E-mail : g.voort@ocb-bouw.nl

Projecten

Nieuwbouw Autobedrijf Dunnewind te Ommen

Opdrachtgever : Autobedrijf Dunnewind Architect : Henk Jagtenberg b.v. Plaatsnaam : Ommen

Nieuwbouw ATC te Ommen

Opdrachtgever : Stichting ATC Architect : Vellinga Menkveld Plaatsnaam : Ommen

Vrijstaande woning te Nieuwleusen

Opdrachtgever : fam. J.W.H. Stollmeyer Architect : dhr. E. Timmerman Plaatsnaam : Nieuwleusen
1/2/3/4/5/6/7/8/9/10

Welkom op de site van OCB Bouw BV

OCB is 1 januari 1963 opgericht in Mariënberg . OCB is gestart met ca. 10 medewerkers en heeft inmiddels 25 medewerkers in vaste dienst en gemiddeld 5 á 6 leerlingen in opleiding. OCB is ISO 9001 en VCA** gecertificeerd. Tevens is OCB erkend leerbedrijf.

OCB Bouw b.v.
Strangeweg 14
7731 GW Ommen

Telefoon 0529 45 28 10
Fax 0529 45 20 62
Email info@ocb-bouw.nl