Jan Spoelman‘Een goede onderlinge communicatie is belangrijk’

Net als de meeste van zijn collega’s is ook Jan Spoelman op zijn zestiende bij de OCB begonnen als leerling en is daarna blijven hangen. “Ik werk hier inmiddels alweer twintig jaar en dat bevalt me nog steeds heel goed. Gelukkig is er ook nog altijd voldoende werk.”

Terugkijkend op de afgelopen twee decennia, concludeert de timmerman dat hij het nog steeds naar zijn zin heeft. De bouwprojecten zijn interessant en de sfeer binnen het bedrijf is goed. “Het mooiste project waaraan ik heb gewerkt was Beulaeke haven”, vindt hij. “Dat was technisch gezien een hele mooie bouw en de onderlinge sfeer en gezelligheid waren heel goed. We hebben er al met al twee jaar gezeten. Gelukkig doet de OCB veel aan projectbouw. Ik heb ook meegewerkt aan de haven in Hasselt en werk momenteel in Bodelaeke. Dit soort werken vind ik heel mooi om te doen. Maar een kleine verbouwing vind ik ook prima op zijn tijd. Het is juist de afwisseling die dit werk zo mooi maakt.”

Op Bodelaeke werkt Jan samen met de collega’s van Van Dijk Bouw. “Bij het samenwerken met je eigen collega’s is een goede communicatie al van belang, maar wanneer je samenwerkt met mensen van een ander bedrijf is dat nog veel belangrijker. Dat zit met Van Dijk wel goed. We wisselen veel ervaringen en technieken uit, maar we hebben ook veel schik en dat is misschien nog wel het belangrijkste, dat je plezier hebt in je werk.”

In zijn vrije tijd is Jan druk met zijn gezin en de hengelsport. “Ik ben echt een ‘mooi weer’ visser, ik kan echt genieten van de rust langs het water. Als je wat vangt, geeft dat echt een kick. Verder heb ik altijd wel wat te knutselen in en rondom ons huis. We hebben vier kinderen, kippen, konijnen en een hond. Ik hoef me dus niet te vervelen.”

Projecten

Nieuwbouw Autobedrijf Dunnewind te Ommen

Opdrachtgever : Autobedrijf Dunnewind Architect : Henk Jagtenberg b.v. Plaatsnaam : Ommen

Nieuwbouw ATC te Ommen

Opdrachtgever : Stichting ATC Architect : Vellinga Menkveld Plaatsnaam : Ommen

Vrijstaande woning te Nieuwleusen

Opdrachtgever : fam. J.W.H. Stollmeyer Architect : dhr. E. Timmerman Plaatsnaam : Nieuwleusen
1/2/3/4/5/6/7/8/9/10

Welkom op de site van OCB Bouw BV

OCB is 1 januari 1963 opgericht in Mariënberg . OCB is gestart met ca. 10 medewerkers en heeft inmiddels 25 medewerkers in vaste dienst en gemiddeld 5 á 6 leerlingen in opleiding. OCB is ISO 9001 en VCA** gecertificeerd. Tevens is OCB erkend leerbedrijf.

OCB Bouw b.v.
Strangeweg 14
7731 GW Ommen

Telefoon 0529 45 28 10
Fax 0529 45 20 62
Email info@ocb-bouw.nl