Ronald Luisman

‘Het is mijn taak om ervoor te zorgen dat anderen kunnen doorwerken’

Na een paar jaar timmeren, wilde Ronald Luisman graag wat verder komen in zijn vak. Nadat hij een tijdje werkte als voorman, kreeg hij de smaak te pakken. Hij ging weer naar school en is inmiddels enkele jaren uitvoerder bij de OCB.

“Het werken als uitvoerder is heel gevarieerd. Het is je taak om ervoor te zorgen dat anderen door kunnen werken. Je moet dus heel veel regelen en oplossen. Je hebt heel veel contact met anderen, dat spreekt mij wel aan.”

Zijn eerste uitvoerdersklus was een woningbouwproject in Den Ham. “Dat was drie jaar geleden. Nu werken we aan park Bodelaeke in Giethoorn, een heel groot project van ruim honderd woningen, een zwembad en een clubhuis. We werken hierin samen met Van Dijk Bouw. Dat vergt veel overleg met elkaar.  De woningen worden van tevoren zoveel mogelijk in elkaar gezet in de werkplaats. Dat gebeurt deels bij ons en deels bij Van Dijk. Vervolgens zorgen we ervoor dat alle pakketten bij de juiste bouwplaatsen worden bezorgd en leggen daar aan de jongens uit hoe het in elkaar wordt gezet. Het is echt een uitdagende klus.”

De kleinschaligheid is voor Ronald het prettige aan het werken bij de OCB. “Je bent geen nummer. Iedereen kent elkaar en is betrokken bij elkaar. De lijnen zijn kort, daardoor zijn we flexibel. Al is het bedrijf qua omvang aan de kleine kant, de projecten die hier worden opgepakt zijn groots en vaak bijzonder. Dat maakt het werken voor ons leuk en afwisselend.”

Ronald’s vrouw werkt in de zorg en heeft regelmatig weekenddiensten. Samen hebben ze een zoontje van 1 jaar. Van sporten of andere hobby’s komt er daarom niet veel, maar dat vindt Ronald niet erg. “In het weekend probeer ik onze zoon zoveel mogelijk aandacht te geven. Sporten komt later wel weer.”

E-mail : r.luisman@ocb-bouw.nl

Projecten

Nieuwbouw Autobedrijf Dunnewind te Ommen

Opdrachtgever : Autobedrijf Dunnewind Architect : Henk Jagtenberg b.v. Plaatsnaam : Ommen

Nieuwbouw ATC te Ommen

Opdrachtgever : Stichting ATC Architect : Vellinga Menkveld Plaatsnaam : Ommen

Vrijstaande woning te Nieuwleusen

Opdrachtgever : fam. J.W.H. Stollmeyer Architect : dhr. E. Timmerman Plaatsnaam : Nieuwleusen
1/2/3/4/5/6/7/8/9/10

Welkom op de site van OCB Bouw BV

OCB is 1 januari 1963 opgericht in Mariënberg . OCB is gestart met ca. 10 medewerkers en heeft inmiddels 25 medewerkers in vaste dienst en gemiddeld 5 á 6 leerlingen in opleiding. OCB is ISO 9001 en VCA** gecertificeerd. Tevens is OCB erkend leerbedrijf.

OCB Bouw b.v.
Strangeweg 14
7731 GW Ommen

Telefoon 0529 45 28 10
Fax 0529 45 20 62
Email info@ocb-bouw.nl