Harry Lamberink

‘Goed gereedschap is het halve werk’

“De OCB gaat goed met de tijd mee, vooral wat betreft veiligheid en kwaliteitsnormen, maar ook op het gebied van materiaal en gereedschap. Dat vind ik fijn, want goed gereedschap is het halve werk. Als je een klus moet doen waarvoor een bepaalde machine nodig is, dan komt die er. Dat moet natuurlijk ook, want anders kost het teveel uren.”

Harry Lamberink startte in 1987 als leerling-timmerman bij de OCB en zit nu in de onderhoudsploeg. “Mooi en afwisselend werk. Ik doe voornamelijk kleine verbouwinkjes, variërend van het plaatsen van een keuken, tot het renoveren van badkamers, toiletten of het plaatsen van dakramen of dakkapellen. Het leuke aan onderhoud is dat ik niet alleen maar timmer, maar bijvoorbeeld ook een waterleiding aansluit als dat nodig is.”

In zijn werk heeft Harry veel direct contact met de klant. Ook dat bevalt hem goed. “Ik overleg niet alleen veel met mijn collega’s, maar vooral ook met de klant. Dat werkt naar beide kanten prettig: ik weet precies wat er van mij verwacht wordt en de klant kan ervan uitgaan dat alles precies zo wordt als hij graag wil.”

Harry is getrouwd en vader van een zoon en drie dochters. Naast klussen in en rond het huis, slaat hij graag een hengeltje uit. “Heerlijk, die rust aan het water, als je daar om 7 uur ’s ochtends zit en niks anders hoort dan het gefluit van vogels. Ik kan rustig twee uur kijken naar een dobber. En als ik dan ook nog wat vang, geeft dat mij echt een kick. Ik ga graag alleen vissen, maar ook weleens samen met mijn zoon of de buurman. Maar alleen met mooi weer. Wanneer het regent zit ik liever thuis.”

Projecten

Nieuwbouw Autobedrijf Dunnewind te Ommen

Opdrachtgever : Autobedrijf Dunnewind Architect : Henk Jagtenberg b.v. Plaatsnaam : Ommen

Nieuwbouw ATC te Ommen

Opdrachtgever : Stichting ATC Architect : Vellinga Menkveld Plaatsnaam : Ommen

Vrijstaande woning te Nieuwleusen

Opdrachtgever : fam. J.W.H. Stollmeyer Architect : dhr. E. Timmerman Plaatsnaam : Nieuwleusen
1/2/3/4/5/6/7/8/9/10

Welkom op de site van OCB Bouw BV

OCB is 1 januari 1963 opgericht in Mariënberg . OCB is gestart met ca. 10 medewerkers en heeft inmiddels 25 medewerkers in vaste dienst en gemiddeld 5 á 6 leerlingen in opleiding. OCB is ISO 9001 en VCA** gecertificeerd. Tevens is OCB erkend leerbedrijf.

OCB Bouw b.v.
Strangeweg 14
7731 GW Ommen

Telefoon 0529 45 28 10
Fax 0529 45 20 62
Email info@ocb-bouw.nl