Marco Hendriks‘Ik heb een echte vliegbaan. Geen dag is hetzelfde, dat vind ik het mooie eraan’

Als chef werkplaats is Marco Hendriks eindverantwoordelijk voor alles wat er in de werkplaats gebeurt. “Mijn taken variëren van het begeleiden van de jongens en het maken van kozijnen tot de auto’s laten keuren en het magazijn op orde houden. Ik kan hier mijn ei dus wel kwijt.”

Marco Hendriks werkt sinds zijn zestiende bij de OCB. “Ik ben hier begonnen als leerling timmerman en in de loop der jaren doorgegroeid tot deze functie. In mijn werk draait het om samenwerken. Ik heb veel overleg met de uitvoerders, bedrijfsleider, metselaars en timmermannen en zorg ervoor dat ze nooit misgrijpen. Het mooie van deze baan is dat het echt een ‘vliegbaan’ is. Er is iedere keer wat anders, dan is er weer telefoon, dan komt er iemand wat halen of brengen of moet ik kozijnen inmeten op de bouw. Het is heel afwisselend en ik ben blij dat ik op mijn veertigste, na jarenlang gewerkt te hebben als timmerman, de kans heb gekregen om dit te gaan doen.”

Marco woont met zijn vrouw en kinderen in Vilsteren. “Een kleine gemeenschap met een bloeiend verenigingsleven. En als je dan timmerman bent, weten ze je altijd te vinden. Gelukkig hou ik van knutselen, dus ben ik altijd bezig voor school en de carnavalsvereniging. En als er dan nog tijd over is, dan valt er ook thuis altijd nog wel wat te klussen.”

Projecten

Nieuwbouw Autobedrijf Dunnewind te Ommen

Opdrachtgever : Autobedrijf Dunnewind Architect : Henk Jagtenberg b.v. Plaatsnaam : Ommen

Nieuwbouw ATC te Ommen

Opdrachtgever : Stichting ATC Architect : Vellinga Menkveld Plaatsnaam : Ommen

Vrijstaande woning te Nieuwleusen

Opdrachtgever : fam. J.W.H. Stollmeyer Architect : dhr. E. Timmerman Plaatsnaam : Nieuwleusen
1/2/3/4/5/6/7/8/9/10

Welkom op de site van OCB Bouw BV

OCB is 1 januari 1963 opgericht in Mariënberg . OCB is gestart met ca. 10 medewerkers en heeft inmiddels 25 medewerkers in vaste dienst en gemiddeld 5 á 6 leerlingen in opleiding. OCB is ISO 9001 en VCA** gecertificeerd. Tevens is OCB erkend leerbedrijf.

OCB Bouw b.v.
Strangeweg 14
7731 GW Ommen

Telefoon 0529 45 28 10
Fax 0529 45 20 62
Email info@ocb-bouw.nl