Klaas Jan Boessenkool‘Een gezond bedrijf maak je niet alleen, maar samen met elkaar’

Kersvers van de HTS deed Klaas-Jan Boessenkool op 1 september 1998 officieel intrede bij de OCB. Hij had niet lang nodig om te wennen, want hij liep al vanaf zijn kleutertijd iedere vrije minuut rond en kende alles en iedereen van haver tot gort.


Juist omdat hij al bekend was met de werkwijze en de medewerkers, wist hij ook wat hij graag anders zou willen zien. Het eerste jaar voerde hij aantal vernieuwingen door. Hij introduceerde het autocad tekenen en nam enkele nieuwe medewerkers aan op het kantoor. Ook werd het bedrijf ISO 9001 gecertificeerd en kreeg het twee VCA-sterren.  “Daarmee werd de werkwijze in grote lijnen vastgelegd en kwam er wat meer structuur in de organisatie.”

Nadat zijn vader Gerrit Boessenkool en de bedrijfsleider met de VUT gingen, nam Klaas-Jan het bedrijf op 1 juli 1999 over. “Nadat mijn vader officieel afscheid heeft genomen, heeft hij zich inhoudelijk niet meer bemoeid met het bedrijf omdat hij van mening is dat er maar één kapitein op een schip kan zijn. Dat vind ik heel uniek. Misschien juist wel door die houding, bespreek ik nog dagelijks veel met hem en doen we de projectontwikkeling samen. Het is prettig om bepaalde stukken voor te kunnen leggen aan iemand met heel veel ervaring.”

Samenwerken is een belangrijk speerpunt voor de jonge ondernemer. “Buiten het structureren van het werkproces, zijn we zoveel mogelijk op de oude voet verder gegaan, want al is de OCB inmiddels een BV, het coöperatieve gedachtegoed waarbij de medewerkers inspraak hebben en meedenken, heb ook ik hoog in het vaandel.” vertelt Klaas-Jan. “Dankzij die coöperatieve gedachte is de OCB niet mijn bedrijf, maar ons bedrijf. Dat werkt in alles door; de faalkosten blijven laag, mensen zijn gemotiveerd en er is nauwelijks verloop onder de medewerkers. In die zin denk ik er precies zo over als mijn vader. Een gezond bedrijf maak je niet alleen, maar samen met elkaar.”

E-mail : kj.boessenkool@ocb-bouw.nl

Projecten

Nieuwbouw Autobedrijf Dunnewind te Ommen

Opdrachtgever : Autobedrijf Dunnewind Architect : Henk Jagtenberg b.v. Plaatsnaam : Ommen

Nieuwbouw ATC te Ommen

Opdrachtgever : Stichting ATC Architect : Vellinga Menkveld Plaatsnaam : Ommen

Vrijstaande woning te Nieuwleusen

Opdrachtgever : fam. J.W.H. Stollmeyer Architect : dhr. E. Timmerman Plaatsnaam : Nieuwleusen
1/2/3/4/5/6/7/8/9/10

Welkom op de site van OCB Bouw BV

OCB is 1 januari 1963 opgericht in Mariënberg . OCB is gestart met ca. 10 medewerkers en heeft inmiddels 25 medewerkers in vaste dienst en gemiddeld 5 á 6 leerlingen in opleiding. OCB is ISO 9001 en VCA** gecertificeerd. Tevens is OCB erkend leerbedrijf.

OCB Bouw b.v.
Strangeweg 14
7731 GW Ommen

Telefoon 0529 45 28 10
Fax 0529 45 20 62
Email info@ocb-bouw.nl